Taiteilijoina meitä yhdistää kunnioitus luomakuntaa kohtaan, syvä luontoyhteys ja pyrkimys luoda itseen asettumista kauneudella.
“Kauneuden keskellä on luonnollista kokea ihmeitä.”

Näkijänä – taidemaalarina – kirjailijana

Olen valmistunut Derbyn Yliopistosta Taiteiden kandidaatiksi vuonna 2000. Taiteilen öljyvärimaalein naivistisia maalauksia, joiden mytologisuus on ilmeistä. Osa maalauksistani ottaa katsojan sisäänsä, toiset tarjoavat tunnelman tai avaavat sisäisen maailman. Sanat ja maalaukseni kulkevat käsikkäin vuosittaisissa Kalenterikirjoissa ja Voimakorteissa.

Esikoiskirjani ilmestyi vuonna 2005 ja siitä lähtien olen toiminut myös kirjailijana. Vuonna 2009 ilmestyi ensimmäinen vuosittainen Kalenterikirja.

Näkijänä olen vastaanottanut vuodesta 2000. Näkijäntyö, kirjoittaminen ja maalaaminen siivittävät värikästä arkeani. Vesipeilin kävijät löytävät ostettavat taulut seiniltäni ja siten saavat teokset uudet kodit. Tilaustöitä toimitan hyvin väljällä aikataululla, sitä mukaan kuin kyseiset taulut ovat valmiita syntymään.

Katsottavat matkaavat luokseni Vesipeilille Tiipiiseen, Kesätemppeliin tai Ylätalon Madonna- tilaan. Arkeni on yhtä suurta sykkivää taideteosta ja valosanojen virtaa. Pensselini kautta syntyvät maalaukset ja kirjoihini asettuvat sanat heijastelevat palasia kokemastani tosiolevaisuudesta. Tunnen sydänyhteyden lukijoihini.

Taiteellani tähtään puhtaaseen ilmaisuun, jonka perimmäinen tarkoitus ei ole niinkään itse taiteen luominen vaan sen kokijan sielun ylevöittäminen kohtaan, jossa hän voi kohdata sisäisen ihmisensä. Kauneuden keskellä on luonnollista kokea ihmeitä.

Kuvaajana – innoittuneena

Kuvaajan taipaleeni olen aloittanut Yleisradion omasta opistosta kauan kauan sitten. Matkani välietappeina tähän hetkeen ovat olleet laatumainonta ja yrityselokuvat StoryFilmissä, free-lancerina dokumenttielokuvat, markkinointi ja mainosfilmit  sekä TV-elokuvat ja TV-sarjat Tuotanto Säihkyllä.

Luomiseni välineinä ovat elävää kuvaa tuottava kamera ja kunkin aiheen tarinaa kuulosteleva sisin. Luomisen lähteenä puolestaan kaikki mikä aihiona innoittaa. Kohteeni ja itseni välissä ja apurina tuo tekninen väline joka hetkittäin on omassa, innoitustani hitaammassa rytmissään.

Rajaus, valotus, terävyys, asettelu ja liikkeet – kaikki on oltava kohdallaan jotta tyydyttävä lopputulema on synnytetty. Teknistaiteellinen ala. Kumpainenkin alati läsnäolevana. Eläviä kuvia peräkkäin – leikattuna synnyttämässä tarinaa joka parhaimmillaan suo samaistumisen mahdollisuuden ja saattaa arvaamattomin tavoin availla sisintämme. Näkyväksi saatan sen mikä muutoin näkymättömiin saattaisi jäädä.

Asuinsijamme Vesipeilillä ja etelä-savon runsas luonto vesistöineen suo luovuudelle pulppuavan lähteen. Monasti on tallennettavien kuvien Luoja taltioitsijaa taitavampi sommitteluissaan. Valaisun mestari kerrassaan. Kirjoittava näkijä kuvien ja kuvaajan kumppanina availee lempeästi ovia kolkuttajille.

Kun hetkiä kauneudesta saatan välineeilläni ja kokemuksellani tallentaa jaettavaksi tunne sisimmässäni on – kiitollinen rauha.

Portfolio

Kokeile

Näkijä I Audiokirja

Näkijä I Audiokirja upean näyttelijän Outi Mäenpään lukemana.

Kuuntele ote kirjasta.

Jos sinulla on Avain Sinun Vesipeiliisi, voit kuunnella Näkijä I audiokirjan Alamökissä.

Lahja sinulle

Nosta päivän voimakorttisi!

Nosta Voimakorttisi tälle päivälle. Satunnainen kortti näyttäytyy sinulle.

 Punaiset Voimakortit II voit tilata tästä klikkaamalla.

VIISAUDEN KANTAJA KORTIN pääset kääntämään täältä.

Jos sinulla on Avain Sinun Vesipeiliisi voit nostaa myös Voimakortti II Alamökissä.

Uusin kirja

Niina-Matilda Näkijä III

Kahdeksan aamunkoittoa

Tästä kirjasta riittää ammennettavaa pitkälle tulevaan. Uudessa kirjassaan Niina-Matilda kutsuu sinut tulen ääreen kohtaamaan sisäistä vanhaa viisastasi.

Kuuntele esipuhe.

TILAA OMASI TÄSTÄ.

Lue kirjan esittely

Hanki avain Sinun Vesipeiliisi

 

Sinun Vesipeilisi sisältösivujen tarjontaan pääset kurkkaamaan Vesipeilin kartassa olevia kohteita klikkaamalla. Sisään pääset omalla avaimella. Tervetuloa Vesipeilille!

 

Ota yhteyttä meihin!

  Postituslista

  Liitä minut postituslistalle

  © 2017 Copyright Vesipeili Niina-Matilda.
  Kaikki oikeudet varattu.
  Sivuston valokuvat, tekstit ja konseptit ovat tekijänoikeuslain alaisia.
  Käyttöehdot