Olohuone kutsuu olemisen tilaan. Millaisessa tunnelmassa sinun on helpointa olla? Mikä tukee sinua parhaiten olemaan itsessäsi? Havainnoit energiallasi aivan yhtä lailla kuin fysiikallasi*. Energiasi lepää parhaiten siellä, missä saat olla oma itsesi. Ripauta olohuoneeseen jotakin, mikä ilmentää olennaisinta sinua ja niin energiasi rentoutuu välittömästi tunnistaessaan tilan tutun energian. Tiedosta myös kenen kanssa tahdot oleskella ja katso olotilaa sillä silmällä, että miten monelle on tila istahtaa ja viihtyä.

Henkiväki käsittää olohuoneen tilana, jossa nahkaiset ihmiset oleskelevat. Jos toivot henkiväen läsnäoloa tai vierailuja olohuoneeseesi, tulee sinun ilmaista tuon tilan olevan myös heidän käytössään. Voit valita jonkin tason, jolle asetat sinulle tärkeitä ja pyhiä esineitä, kivikansalaisia, leikkokukkia, henkisen sopimuksesi, valokuvia, aarrekarttasi, rumpusi ja muut energiasoittimesi jne. Omassa hetkessä olohuoneessa käännyt sisäänpäin ja toivota mielessäsi sinun henkiväkesi tervetulleeksi olotilaasi. Voit myös sitoa kutsun tietyssä kynttilänjalassa olevan kynttilän sytyttämiseen, tietyn musiikin soittamiseen, lauluun tai kellon heläyttämiseen.

Jos energian asettaminen on sinulle tuttua, luo jollekin tuolille energiapatsas, joka tukee rentoutumista, eheytymistä ja palautumista omaan voimaan. Voit myös pitää yhteyshetkissäsi tiettyä hartialiinaa tai huivia, jonka olotilassasi lasket hartioillesi tai syliisi ihanaa oloasi lisäämään. Olemisen tilaan asettuessasi lausu mielessäsi taikasanat:

Minä olen valo.

Minä olen rakkaus.

Minä olen rauha ja harmoni.

Rakkaat valkoisen valon enkelit, tulkaa minun tyköni.

Ne joilla on olotilassa tulisija, voivat nostaa kämmenet kohti tulta, levittää sormet ja pyytää tulen energiaa hoitamaan kaiken negatiivisen energiakentästä pois. Muista kiittää ja painella kämmeniä kehoasi vasten.

* ote Näkijä III kirjasta